PERSBERICHT: De zusterorganisaties Technolab & Legiotec bundelen de krachten met Sansidor, welkom bij de Sansidor-familie!

20 augustus 2023

Berkel en Rodenrijs, 23 augustus 2023 – We zijn erg trots en verheugd om aan te kunnen kondigen dat de zusterorganisaties Technolab en Legiotec vanaf heden officieel deel uitmaken van Sansidor. Als landelijk opererend bedrijf gevestigd in Berkel en Rodenrijs en Halsteren, heeft Technolab zich gespecialiseerd in (drink)wateronderzoek, inspecties en advies en heeft een mooi niche specialisme op het gebied van luchtonderzoek en binnenklimaat sensoring. Legiotec is specialist in keerklepcontroles, advies en het verzorgen van aanpassingen aan (drink)waterinstallaties.

Allemaal activiteiten die toewerken aan het waarborgen van gezonde, veilige en duurzame gebouwen en installaties. 

Ook deze 4e overname van 2023 sluit perfect aan bij de Sansidor strategie om een nog sterker positie te verwerven op het gebied van gebouw gerelateerde repeterende inspecties, adviezen en services in Nederland, En in de toekomst ook in de buurlanden.  

Legiotec en Technolab zullen haar activiteiten voortzetten zoals haar klanten gewend zijn en de dagelijkse leiding blijft in handen van Ellen Hunnego en Dave Herwig. We kijken uit naar deze nieuwe samenwerking, de kansen die dit biedt voor onze opdrachtgevers en de mogelijkheden die we gezamenlijk kunnen benutten, zeker in samenwerkingen. 

En het meest kijken we uit naar de samenwerking met de nieuwe groep collega’s! 

De betrokkenen zeggen hierover: 

Ellen Hunnego, “na een intensieve periode kijk ik ontzettend uit om samen met de Sansidor groep en de nieuwe zusterbedrijven verder te bouwen aan Technolab”. Ik voel me een echte ondernemer die vanuit de zelfstandigheid van Technolab gaat meebouwen aan de groei van Sansidor en tegelijk ondersteuning krijgt vanuit de organisatie om zo alle aandacht te leggen op onze opdrachtgevers en de collega’s.   

Dave Herwig, “Legiotec kende al een forse groei de achterliggende periode en ik kijk er naar uit om met een grote groep vakgenoten verder te groeien en kennis, ervaringen en inzet te kunnen delen.

De verkopende eigenaren behouden de komende periode betrokkenheid bij Sansidor en geven hierover aan: 

Michel Capitein, “Natuurlijk is het na een lange periode van ondernemerschap spannend om je spreekwoordelijke kindje over te dragen. Maar met veel vertrouwen doe ik dat aan Sansidor. Een stabiele en snelgroeiende organisatie die dezelfde waarden hanteren als de manier waarop ik heb ondernomen de afgelopen decennia. Gaaf dat ik betrokken kan blijven bij Sansidor en zo de gewaardeerde opdrachtgevers de komende periode nog kan zien en de breedte van de dienstverlening van Sansidor kan komen vertellen”. 

Michel van Veen. “Ik heb altijd ondernomen vanuit de inhoud van onze vakgebieden en hoe mooi is het dan om te zien dat Technolab en Legiotec worden ondergebracht bij een inhoudelijk sterke organisatie. We kwamen elkaar al tegen in de markt, in werkgroepen en in brancheverenigingen, nu voortaan als collega’s! Ik kijk er naar uit om op korte termijn met Sansidor te onderzoeken of onze gebundelde vakkennis en ervaring nog beter kan worden afgestemd op onze opdrachtgevers” 

“Wat ons allemaal aanspreekt in het Sansidor-model, is dat er relatief weinig verandert voor ons bedrijf en vooral voor ons als collega’s. Dit geeft ons de ruimte om ons te blijven richten op waar we goed in zijn”.  

Over Sansidor: Sansidor is een snelgroeiend netwerk van bedrijven op het gebied van testen, inspecteren en services (TIS). Wij richten ons voornamelijk op veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Veel van onze diensten hebben een repetitief karakter en zijn gericht op gebouwen en ruimtes waar mensen wonen, werken of verblijven. We groeien door het toevoegen van ondernemingen die een forse mate van zelfstandigheid behouden. We ondersteunen waar mogelijk en zoeken synergiekansen tussen de bedrijven. Hierdoor bieden we een interessant platform voor al onze collega’s en kunnen we onze opdrachtgevers steeds bredere diensten aanbieden. We noemen dit “Buy & Build together”. Sansidor is een investering van HC Partners en ons motto luidt: “Ensuring a safe and healthy environment.”

Udo Waltman en Dave van Zanten, Directie van Sansidor, delen verheugd het nieuws mee dat Technolab en Legiotec nu onderdeel zijn geworden van Sansidor. “Ook deze overname sluit perfect aan bij onze groeiambities. Het stelt ons in staat om een steeds breder scala aan diensten en bedrijven op het gebied van (drink)waterveiligheid en luchtonderzoeken aan te bieden vanuit Sansidor.  

Dit is de 4e en 5e overname van 2023 en we verwachten de komende periode toevoegingen te mogen doen binnen een aantal andere/aanpalende marktsegmenten. Met deze overnames, maar tegelijk ook door goed te kijken naar de interne organisatie in relatie tot de omvang die we inmiddels hebben, willen we verder groeien. We kijken uit naar de samenwerking met Technolab en Legiotec!” 

Deel dit nieuwsbericht op Social Media